Mainos
Mainos

Epäilyttävä kirje sulki Pasilan lajittelukeskuksen

Postin lajittelukeskus Pasilassa on osittain suljettu epäilyttävän jauhekirjeen vuoksi. Kirjeen kanssa on ollut tekemisissä 30 työntekijää ja heidät on toistaiseksi eristetty postin tiloihin.

Eristetyistä työntekijöistä neljä työskenteli siinä työpisteessä, josta jauhe havaittiin. Jauheesta otetut näytteet analysoidaan ja sille mahdollisesti altistuneille henkilöille annetaan tarvittaessa jatkohoitoa. Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että jauhe olisi vaarallista. Kirjekuori oli luultavasti lähetetty pääkaupunkiseudulta ja se oli osoitettu pääkaupunkiseudulla asuvalle henkilölle.

Poliisi ja pelastusyksiköt selvittelevät asiaa parhaillaan. Myös terveysviranomaiset saapuivat paikalle aamusta. Poliisi ei ole päästänyt aamuvuoroon tulleita työntekijöitä työpaikalleen. Arviolta 200-300 ihmistä käännytetään takaisin.

Aamuposti ehti lähteä

Jarmo Välimaa Postin lajittelukeskuksesta Helsingin Pasilasta sanoo, että postin kulun viivästyminen riippuu sitä, kauanko lajittelutilaa joudutaan pitämään eristettynä.

-Toivomme tilanteen laukeavan muutamassa tunnissa. Jos näin käy, postin kulkuun ei koidu isoa haittaa, Välimaa arvioi.

Välimaan mukaan aamun jakelukuljetukset muualle maahan ehtivät lähteä jo ennen aamuyön pulverikirjelöytöä. Lähtevän postin kanssa Välimaa arvelee kuitenkin tulevan myöhemmin päivän mittaan ongelmia.

-Illalla valtakuntaan lähtevä posti viivästyy, jos tilanne jatkuu pidempään. Myös meille päin tuleva posti on jumissa, jos tilanne kestää yli puoleenpäivään. Onneksi viikonlopun posti on jo täällä, Välimaa huomauttaa.

Helsingin posti on pyytänyt apua Vantaan postin logistiikkakeskukselta, jonka kanssa yritetään järjestää korvaavaa postiliikennettä eristystoimenpiteiden ajaksi.

Puolet Suomen kirjeistä kulkee Pasilan postikeskuksen kautta.

Jauhelöydöt työllistävät Eelaa

Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitos Eelan tutkittavaksi on tullut jo yhteensä 55 epäilyttävää postilähetystä. Laitos aloitti tutkimukset viime viikolla, kun ympäri maata löydettiin epämääräistä jauhetta sisältäneitä kirjeitä.

Tähän mennessä Eela on saattanut päätökseen 27 postilähetyksen tutkimukset, eikä yhdessäkään ole ollut merkkiä pernarutosta.

Kaikkiaan 28 postilähetyksen tutkimukset ovat yhä kesken. Mikään ei poliisin mukaan kuitenkaan viittaa siihen, että jauhekirjeistä löytyisi taudinaiheuttajaa.

Eelan alustava tutkimustulos saadaan vuorokauden kuluttua näytteen ottamisesta. Varmistettu tulos puolestaan tulee kolme päivää tutkimusten aloittamisesta.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 22.10.2001)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme