Mainos
Mainos

Epäonniset kuntavaalit uusitaan syyskuussa

Karkkilassa, Kauniaisissa ja Vihdissä uusittavat kuntavaalit järjestettäneen sunnuntaina 6. syyskuuta. Kuntien keskusvaalilautakunnat päättävät asian toukokuun alussa.

Korkein hallinto-oikeus päätti viime viikolla, että vaalit uusitaan, koska sähköisen äänestyksen kokeilussa viime syksynä oli ongelmia.

Kolmen kunnan edustajien ja oikeusministeriön neuvottelussa kävi tänään ilmi, että kunnat pitivät vaalien uusimista eurovaalien yhteydessä jo kesäkuussa hankalana. Vaalilain mukaan uusissa vaaleissa toimivat samat vaaliviranomaiset kuin kumotuissakin. Kunnissa on jo ehditty valita uudet vaalilautakunnat, joissa on osin eri ihmisiä kuin viime syksynä.

Kunnat toivoivat valtion korvaavan niille uusittavissa vaaleista aiheutuvat ylimääräiset menot. Neuvotteleva virkamies Jussi Aaltonen oikeusministeriöstä sanoo, että oikeusministeriö selvittää asiaa ja pyrkii löytämään kaikkia osapuolia tyydyttävän kohtuullisen ratkaisun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme