Mainos
Mainos

Epäpätevät sosiaalityöntekijät käyvät kalliiksi

Yli kolmannes kuntien sosiaalityöntekijöistä on epäpäteviä, selviää Stakesin vielä julkaisemattomasta tutkimuksesta. Epäpätevää työvoimaa käyttävissä kunnissa toimeentukimenot ovat muita kuntia huomattavasti suuremmat.

Asiaa selvittänyt Stakesin erikoistutkija Marko Elovainio on itsekin yllättynyt tutkimustuloksesta.
-Luku kuulostaa minustakin hämmästyttävän suurelta. Kunnat käyttävät epäpätevää henkilöstöä pyrkiessään joustavaan työvoimapolitiikkaan sekä säästöihin, sanoo Elovainio.

Kuitenkin juuri vakinaisten työsuhteiden on osoitettu tuovan säästöjä. Sosiaali- ja terveysministeriön selvityksen mukaan kunnissa, joissa sosiaalityöntekijöiksi on valittu päteviä henkilöitä, on pystytty säästämään selvästi enemmän muun muassa toimeentulotukimenoissa kuin muualla.

Epäpätevästä työvoimasta kärsivät luonnollisesti myös asiakkaat. Erityisesti oikeudellisia kysymyksiä ratkomaan tarvitaan kipeästi ammattitaitoista työvoimaa. Lisäksi säästöistä kärsivät työntekijät itse. Tällä vuosikymmenellä sosiaali- ja terveydenhuollossa sosiaalityöntekijöiden stressi on kohonnut kaikkein eniten.
(MTV3/Marjo Vuorinen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme