Mainos
Mainos

Epäpäteviä terveystyöntekijöitä löytyy kaikkialta Suomesta

Sairaanhoidon valvontaviranomaisen Valviran löytämät epäselvyydet terveydenhuoltoalan työntekijöiden pätevyyksissä jakautuivat ympäri maata.

Valvira tarkasti 20 000 ammattihenkilön tiedot ja löysi epäselvyyksiä 20 työntekijän kohdalta. Lievimmässä tapauksessa hammaslääkärin opinnot loppuun suorittanut hammaslääketieteen lisensiaatti ei ollut hakenut vaadittavaa laillistusta hammaslääkärinä työskennelläkseen.

- Syy tällaiseen voi olla hyvinkin banaali: ei ole ehditty, huomattu, muistettu hakea laillistusta, lääkintöneuvos Pirjo Pennanen Valvirasta sanoo.

Hammaslääkäri on nyt hankkinut laillistuksen. Valvira pohtii tapauskohtaisesti, määrätäänkö epäselvyyksistä kiinni jääneille ammattihenkilöille jokin seuraamus.

Julkinen rekisteri aukeaa syyskuussa

Sellaiset tapaukset, joissa henkilöllä ei lainkaan olisi ollut oikeutta työskennellä terveydenhuoltoalalla, Valvira ilmoittaa poliisille. Tarkastuksissa löytyi muun muassa sairaanhoitajana työskennellyt henkilö, joka oli väärentänyt tutkintotodistuksena.

Pennasen mukaan työntantajat ovat äskeisen valelääkärikohun herättäminä alkaneet työhönottovaiheessa selvittää hakijoiden pätevyyttä entistä paremmin.

- Selvästi tässä on tapahtunut ryhtiliike, Pennanen sanoo.

Valvira valmistelee paraikaa julkista rekisteriä, josta kuka tahansa voi tarkastaa terveydenhuollon ammattihenkilön pätevyyden. Rekisteri aukeaa syyskuussa.

Katso Nina Rahkolan juttu

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot