Mainos
Mainos

Epävakainen ja viileä viikonloppu edessä

Kesäviikonloppua vietetään yleisesti viimaisen viileissä ja sateiden täyteisissä merkeissä. Lauantain jälkeen lienee taas hiukan lämpimämpää.

Torstaina vain pohjoisessa Suomessa on pääosin poutaista ja melko selkeää, muualla maassa taivaan valtaavat yhtenäiset sadealueet tai vähintäänkin kuurosateet. Aurinkokin pilkahtelee aina välillä.

– Torstain ja perjantain aikana satelee ajoittain rankastikin pitkin ja poikin Suomenmaata. Perjantaina sateet ovat enemmän kuurotyyppisiä ja niiden tarkkaa sijaintia on miltei mahdoton ennustaa. Kannattaakin siis tutkailla sadetutkaa tarkasti, kehottaa MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Pohjoisen suunnasta puhaltava tuuli tekee jo ennestään viileästä ilmasta vieläkin kylmemmän oloisen. Ajoittain navakaksi yltävät puhurit hellittävät hiukan vasta sunnuntaita kohti mentäessä. Etelärannikolla on kaikkein lämpimintä mittarilukeman yltäessä hädin tuskin pariinkymmeneen asteeseen.

Oulun seudun pohjoispuolella on viikonlopun poutaisin, mutta samalla viilein alue. Lapin pohjoiskärkeen saattaa yltää pohjoisesta tuleva sadealue lauantaina. Pohjois-Suomen lämpötilat ovat 7 ja 15 asteen välillä, muualla maassa suurin piirtein 13 ja 18 asteen välillä.

Veneilijöille navakkaa pohjoistuulta

Maamme itäpuolella vaikuttaa laaja matalapaineen alue viikonlopun ajan. Tämä aiheuttaa navakkaa tai jopa kovaa pohjoistuulta.

Perjantaina läntinen ja etenkin lounainen merialue ovat kovimpien tuulten kourissa. Itä-Suomeen pohjoistuuli viriää vasta iltaa kohden. Kuurosateita saadaan laajalti muualla paitsi läntisillä merialueilla.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV3:n sääsivustolla.

Katso viikonlopun veneilysää ja lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot