Mainos
Mainos

"Epidemiassa kysymys massasairastelusta - ei rutosta"

Asiantuntijat rauhoittelevat sikainfluenssaepidemian pelästyttämiä ihmisiä.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleet sosiaali- ja terveysministeriön ylilääkäri Olli Haikala ja sisäministeriön pelastusylijohtaja Pentti Partanen muistuttavat, että sikainfluenssassa on Suomeenkin rantautuessaan kysymys influenssasta, ei tappavasta rutosta.

- Yleensä influenssan aiheuttamissa maailmanlaajuisissa epidemioissa kuolleisuus on hyvin alhainen, mutta sairastuneuiden lukumäärä on korkea, rauhoittelee Haikala.

- Kyllä tässä enemmänkin on kysymys puolustuslinjojen rakentamisesta ja varautumisesta siihen, että asioita on hyvin hankala hoitaa, jos ihmiset ovat maassa samanaikaisesti sairaana, säestää Partanen.

Suomessa on varauduttu siihen, että noin 30 prosenttia väestöstä sairastuu tautiin epidemian ensimmäisen kahdeksan viikon aikana.

Maailman terveysjärjestö WHO on nosti myöhään eilen illalla sikainfluenssaepidemian vakavuutta kuvaavaa luokitusta.

Luokitus on nostettu 3:sta 4:ään kuusiportaisella asteikolla Genevessä pidetyssä kriisikokouksessa. Luokitus 4 tarkoittaa, että viruksen katsotaan pystyvän tarttumaan ihmisestä toiseen. Taso ilmaisee myös, että pandemian riski on selvästi kohonnut.

WHO:n mukaan sikainfluenssaepidemia levinnyt jo niin laajalle, että sen leviämistä ei voi pysäyttää esimerkiksi rajojen sulkemisella.

Katso Tanja Huutosen juttu (Seitsemän uutiset 28.4.2009)

Katso Tarja Hakulisen juttu (Seitsemän uutiset 28.4.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme