Mainos
Mainos

Epilepsialääkkeisiin varoitus itsemurhariskistä

Epilepsialääkkeiden pakkauksiin on tulossa teksti, jossa varoitetaan lisääntyneestä riskistä itsetuhoiseen käytökseen.

Euroopan lääkevirasto alkoi tutkia varoituksen tarpeellisuutta vuoden alussa. Tuolloin yhdysvaltalainen asiantuntijaryhmä julkaisi tutkimustuloksen, jonka mukaan epilepsialääkkeet voivat kaksinkertaistaa riskin itsetuhoiseen käyttäytymiseen.

Nyt Euroopan lääkevirasto haluaa varoituksen kaikkien valmistajien epilepsialääkkeisiin.

- Tutkimuksissa ei ole saatu täyttä varmuutta siitä, liittyykö kohonnut itsemurhariski itse epilepsiaan, vai onko lääkkeillä osuutta asiaan, sanoo ylilääkäri Kirsti Villikka Lääkelaitokselta.

Villikka korostaa, että itsetuhoriski on hyvin pieni. Suomessa lääkelaitokselle ei ole raportoitu yhtään tapausta, jossa olisi havaittu itsetuhoista käyttäytymistä epilepsialääkkeitä käyttävillä.

Lääkityksen lopettamiseen liittyy Villikan mukaan suurempi riski kuin niiden käyttämiseen.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot