Mainos
Mainos

"Epo-kohussa aihetta oikeusjuttuun"

Timo Seppälä Huomenta Suomessa 10.4.2008

Suomen Antidopingtoimikunnan lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä uskoo, että Marjo Matikainen-Kallströmin ympärillä pyörivä doping-kohu johtaa oikeustoimiin.

- Hänellä on kaksi vaihtoehtoa, joko tunnustaa, että ikäänkuin hän on käyttänyt tai sitten jos hän on syytön ja jättää asian tähän, niin jälleen kansa ajattelee, että tottakai hän käytti, koska hän ei tehnyt mitään puhdistaakseen maineensa. Siis hänen on pakko tehdä tästä jonkinnäköinen kunnianloukkausjuttu.

Seppälä uskoo, että Matikainen-Kallströmillä olisi hyvät mahdollisuudet menestyä mahdollisessa oikeusjutussa.

- Jo Nelosen uutisten lähtökohta on se, että he eivät ikäänkuin väitäkään, että pullo on Matikaisen tai, että hän on käyttänyt sitä. Se käytännössä tarkoittaa, että lopputulos on sana sanaa vastaan ja luultavasti se jo puhdistaa Matikaisen maineen.

Nelosen IS-urheilu-uutiset väitti tiistaina, että Matikainen-Kallströmin pöydällä oli epo-hormonipullo hiihtomaajoukkueen leirillä marraskuussa 1988. Nelosen uutisten mukaan Suomen hiihtomaajoukkueen jäsen olisi nähnyt pullon ja antanut nyt 20 vuotta myöhemmin asiasta valaehtoisen lausunnon.

Marjo Matikainen-Kallström ei ollut tänään tavoitettavissa kommenttia varten.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme