Mainos
Mainos

Erasmus-opiskelijavaihtoon ennätysmäärä suomalaisnuoria

Suomesta on hyväksytty ulkomaille opiskelemaan vajaat 7500 Erasmus-ohjelman opiskelijaa, mikä on tähänastinen ennätys. Euroopan maista Suomeen on puolestaan hyväksytty EU-komission vahvistaman budjetin mukaan 6700 opiskelijaa.

Komission hyväksymistä opiskelijavaihdoista toteutuu noin puolet, erikoissuunnittelija Juha Kerolainen Kansainvälisen henkilövaihdon keskuksesta CIMOsta arvioi.
-Syynä on se, että apurahoja ei riitä kaikkiin suunniteltuihin vaihtoihin, ja joissakin korkeakouluissa on vaihtopaikkoja enemmän kuin lähtijöitä. Lukuvuonna 97-98 Suomesta lähti ennakkotietojen mukaan noin 3000 opiskelijaa Erasmus-vaihdossa ja tänne tuli noin 2000 opiskelijaa. Erasmus-ohjelmassa ovat mukana suomalaiset tiede-, taide- ja ammattikorkeakoulut. Suomalaisten osuus EU-maiden 695 miljoonan markan potista lukuvuodelle 98-99 on noin 18,7 miljoonaa markkaa. CIMOn mukaan suurin osa rahoista käytetään opiskelijoiden apurahoihin. Myös opetusministeriö tukee heitä vajaalla kolmella miljoonalla markalla.

Suomalaisopiskelijoiden suosiossa ovat Britannia, Saksa, Ranska ja Alankomaat, joista myös tulee eniten opiskelijoita Suomeen. CIMOn mukaan opiskelijavaihto Etelä-Euroopan maiden kanssa näyttää lisääntyvän. Väkilukuun suhteutettuna Suomi onkin yksi aktiivisimmista Erasmukseen osallistujista. Unkari, Tshekki, Slovakia, Romania, Puola ja Kypros tulevat ensi vuonna mukaan Erasmus-ohjelmaan nykyisten EU- ja Eta-maiden lisäksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme