Mainos
Mainos

Eri vaatetehtailla eri mitoitukset - L-housut ovatkin S-housut

Tuoreen yhteispohjoismaisen kuluttajatutkimuksen mukaan kokonumero ei aina kerro vaatten kokoa.

- Yksi suuri syy erilaisiin merkintöihin saattaa olla se, että eri vaatetehtailla on erilaisia kokomerkintöjä, sanoo erikoistutkija Kristiina Aalto Kuluttajatutkimuskeskuksesta

Aalto myöntää, että kaikki tehtaat eivät myöskään ole niin tarkkoja merkintöjä tehtäessä. Mitään yleistä ja yhteistä merkintästandardia ei ole.

Tutkija sanoo, että kaikkein suurimmat ongelmat kokomerkinnöissä ovat naisten housuissa. Kokomerkintöjen vaihtelut olivat satunnaisia, mutta naisilla ongelmia on eniten.

Standardikokoisella helpointa

Ihmiset ovat Aallon mukaan niin eri mallisia, että kokoja ja malleja on vaikea hakea.

- Jos et ole standardikokoa, niin vaikeampaa on.

Suurikokoiset ja pienikokoiset ihmiset ovat suurimmissa vaikeuksissa. Aallon mukaan pienillä vaatteenostajilla voi olla sellainen ongelma, että niin pieniä vaatteita ei yksinkertaisesti ole olemassa.

Tutkijan mukaan yhteisen kokostandardin luominen on hyvin vaikeaa, koska esimerkiksi eri maissa samat merkinnät saattavat tarkoittaa eri asiaa.

Aalto listaa tutkimuksen tärkeimmäksi anniksi sen, että ihmisten havainnot kokomerkintöjen vaihtelusta eivät ole pelkkää luuloa, vaan se pitää paikkansa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme