Mainos
Mainos

Erikoinen kuha hämmästytti uistelijaa Sotkamossa – "Tuon väristä kalaa en syö"

Kajaanilainen kalastaja Kalevi Väyrynen oli uistelemassa Sotkamon Jormasjärvellä, kun hänen uistimeensa tarttui kuha. Mikäpä siinä, mutta kala oli saamamiehen hämmästykseksi läpeensä kullankeltainen.

– Kuha oli oranssinkeltainen. Vetäisin sen fileeksi ja lihakin oli oranssia, Väyrynen ihmettelee asiasta kirjoittavan Kainuun Sanomien verkkosivuilla.

Kalastaja vei lehden mukaan saaliista osan Kainuun ely-keskukseen tutkittavaksi ja pakasti loput.

Suuhunsa hän ei aio oranssia saalista laittaa, mutta värin alkuperä kyllä kiinnostaa.

Kulta-ahvenia silloin tällöin

Suomessa saadaan seisovilla pyydyksillä tai erilaisilla vapavälineillä silloin tällöin oransseja tai kullankeltaisia kaloja. Enimmäkseen ne ovat olleet ahvenia.

Helsingin yliopiston kalataloustieteen professori Hannu Lehtonen sanoi Länsi-Savo-lehdessä pari vuotta sitten, että kultaisten kalojen väritykseen ei ole löytynyt tarkkaa selitystä. Yksi yleisimmistä poikkitieteellisyyksistä on se, että kaloja on saatu paikkakunnilta, joissa on harjoitettu uittoa ja säilytetty kuorellista puutavaraa vedessä pitkiä aikoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme