Mainos
Mainos

Erikoinen syksy: Marraskuun lämpöennätys taas rikki – jo 14,3 astetta!

Lämpötila on tänään kohonnut jälleen uuteen marraskuun lämpötilaennätykseen.

llmatieteen laitoksen mukaan Kemiönsaaressa Varsinais-Suomessa on mitattu tänään jo 14,3 astetta. Tämä on Suomen tilastojen kaikkien aikojen korkein marraskuussa mitattu lukema. Edellinen ennätys tehtiin eilen, kun Porvoossa ja Jomalassa oli 13,3 astetta. Aiempi marraskuun ennätys, 13,0 astetta, oli Jomalasta vuodelta 1999. Alkuviikon lämmön taustalla on föhntuuli.

Marraskuu on siis alkanut ennätyslämpimänä. Ilmatieteen laitoksen mukaan lokakuu oli puolestaan maan eteläosassa ennätysaurinkoinen ja poikkeuksellisen vähäsateinen. Poikkeuksellisella tarkoitetaan keskimäärin muutaman kerran sadassa vuodessa toistuvaa. Monin paikoin aurinko paistoi lokakuussa jopa enemmän kuin keskimäärin syyskuussa.

Lunta ei ole tällä hetkellä havaintoasemien mittauksissa edes Lapissa, kun lokakuun lopussa lumipeite kattaa keskimäärin maan keski- ja pohjoisosan ja Pohjois-Lapissa lunta on runsaat kymmenen senttimetriä.Päivitetty lämpötiloja ja paikkakuntia 3.11.2015 kello 14.50.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme