Mainos
Mainos

Erikoislääkäreilläkin yhä useammin ulkomaalaistausta

Maahanmuuttajia työskentelee yhä enemmän lääkäreinä ja hoitajina paitsi terveyskeskuksissa myös sairaaloissa. Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen mukaan eniten erikoislääkäreitä tulee Suomeen Virosta, Venäjältä, Saksasta ja Ruotsista.

Ulkomailta rekrytoinnin uskotaan lisääntyvän tulevaisuudessa, koska julkisen terveydenhuollon henkilöstöpulaa on pakko paikata ulkomaisella hoitohenkilöstöllä.

Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä työskentelee kymmenen ulkomailta tuotettua erikoislääkäriä.

Ulkomaalaisia hoitajia on heitäkin reilut kymmenen. Suurin osa maahanmuuttajista työskentelee anestesia- ja leikkaushoitoyksikössä. Ylilääkäri Esa Elomaa Keski-Suomen keskussairaalasta:

- Erikoislääkäripulahan on Suomessa anestesialääkäreistä ollut pitkään, että kyllä ilman ulkomaalaisia olisi aika hankala ollut. Kyllähän se koulutustausta näkyy vähän eri tyyppisenä, mutta en usko, että käytännön taidoissa niinkään on eroa.

Eniten lääkäreitä tullut Virosta

Henkilöstöpula pakottaa myös sairaalat rekrytoimaan työvoimaa entistä useammin ulkomailta. Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen mukaan maahanmuuttajalääkäreiden määrä on lisääntynyt tasaisesti viime vuosina. Tällä hetkellä terveydenhuollossa työskentelee vakituisesti tai keikkaluontoisesti lähes 1700 ulkomaalaistaustaista lääkäriä.

Eniten lääkäreitä on tullut Virosta. Virolaisten määrä on tuplaantunut neljän viime vuoden aikana. Anestesialääkäri Anu Schiltz Keski-Suomen keskussairaalasta:

- Kyllä joka työpaikassa missä minä olen täällä Suomessa ollut töissä on osa lääkäreistä, hoitajista ollut ulkomaalaistaustaisia. Maista esimerkiksi Virosta, Venäjältä, Saksasta useampi, Italiasta oikeastaan koko Euroopasta plus sitten Venäjä mukaan lukien.

Julkisessa terveydenhuollossa on yhä noin 1000 lääkärin vaje. Terveyskeskuksista puuttuu 400 lääkäriä, erikoissairaanhoidosta kuutisen sataa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot