Mainos
Mainos

Erikoislääkärien eläköityminen kiihtyy

Lähes joka kolmas erikoislääkäri jää eläkkeelle vuoteen 2015 mennessä.

Erikoislääkäreiden eläköityminen kiihtyy. Joillain erikoisaloilla lääkäreitä ei valmistu tarpeeksi korjaamaan eläkkeelle jäävien määrää. Lähes joka kolmas erikoislääkäri jää eläkkeelle vuoteen 2015 mennessä.

Suomen Lääkäriliiton mukaan haavoittuvia aloja ovat muun muassa yleiskirurgia, ihotaudit, patologia, lastentaudit, lastenkirurgia, ihotaudit, foniatria ja kliininen kemia.

Tämän vuoden alussa maassa oli reilut 17 000 alle 64-vuotiaista lääkäriä. Heistä 61 prosenttia on erikoistuneita. Erikoislääkäreiden keski-ikä on 49 vuotta, mutta vaihtelee paljon aloittain.

Nuorista lääkäreistä lähes kaikki aikovat erikoistua. Syinä ovat hyvät työllisyysnäkymät, monipuolinen työ ja päivystysten kohtuullisuus. Erikoistuminen vie keskimäärin 16 vuotta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot