Mainos
Mainos

Erikoislääkäripula pahenee

Erikoislääkäreiden eläkkeelle jääminen tulee pahentamaan sairaaloiden pulaa spesialisteista.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen mukaan joka viides erikoislääkäri tulee eläkeikään viiden vuoden kuluessa.

Erikoislääkäripulaan vaikuttaa lisäksi virkojen määrän kasvu terveyskeskuksissa ja sairaaloissa. Lääkäreitä on siirtynyt myös yksityiselle puolelle.

Pulaa erikoislääkäreistä on jo varsinkin kasvukeskusten ulkopuolella. Huonoimmin erikoislääkärin vastaanotolle pääsee Länsi-Pohjanmaan, Kymenlaakson ja Keski-Pohjanmaan keskussairaaloissa.

Eniten pulaa on psykiatreista, anestesiologeista sekä röntgen- ja silmälääkäreistä.

Lääkäriliitto ja kunnat erimielisiä

Lääkäriliitto ja kunnat eivät ole päässeet yksimielisyyteen siitä, kuinka erikoislääkäripulaa tulisi helpottaa.

Lääkäriliiton puheenjohtaja Heikki Pälve lyhentäisi jonoja ohjaamalla potilaat maksusitoumuksen kanssa yksityiselle sektorille ja suurimpiin sairaaloihin.

Kuntaliitto puolestaan haluaa jatkossakin turvata sen, että erikoislääkärin hoitoa saa kaikkialla Suomessa. Lääkäreitä myös pitäisi kouluttaa lisää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot