Mainos
Mainos

Erikoissairaanhoidon hoitotakuu ei toteudu tavoiteajassa

Aikarajan saavuttamista vaikeuttavat muun muassa kesäajan supistukset sairaaloissa.

Hoitotakuun edellyttämä kuuden kuukauden hoitoonpääsyaika ei toteudu erikoissairaanhoidossa tavoiteajassa, kertoo Helsingin Sanomat.

Maaliskuussa voimaan tulleen hoitotakuun piti toteutua elokuun loppuun mennessä, mutta sairaanhoitopiireissä tavoite on osoittautunut liian kunnianhimoiseksi. Jonoja on saatu tuntuvasti lyhennettyä, mutta tilanne on hankala tietyissä potilasryhmissä, kuten kuulonhuollossa ja ortopediassa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n talousarviopäällikkö Jari Finnilä kertoo kesän pidentävän jonoja entisestään.

- Kun on lomia, sijaisia on melko vaikea saada. Se tarkoittaa sitä, että kesäisin joudutaan sulkemaan osastoja ja leikkaussaleja. Näin ollen kesän aikana jonot eivät tule ainakaan lyhenemään ja urakkaa jää enemmän loppuvuodeksi.

Sairaanhoitopiirit arvioivat saavansa jonot kuriin vuoden loppuun mennessä.

Helsingin Sanomien mukaan jononpurkuleikkausten jatkamisesta loppuvuoden ajan on päätetty ainakin Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiireissä. Pohjois-Pohjanmaalla tilanne tarkastetaan syyskuun alussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme