Mainos
Mainos

Erikoissairaanhoidon kustannukset kasvavat palveluja nopeammin

Sairaaloiden välillä on Stakesin selvityksen mukaan edelleen suuria tuottavuuseroja. Huomattavasti alle maan keskitason kustannukset jäivät vuosina 2002-2006 Keski-Suomen, Päijät-Hämeen, Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien kunnissa.

Keski-Suomessa alhaisia kustannuksia selittää ensisijaisesti palveluiden vähäisempi käyttö, muissa sairaanhoitopiireissä pääasiassa alhaisemmat tuotantokustannukset.

Eniten kustannukset ylittivät maan keskitason Pohjois-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin kunnissa. Pohjois-Pohjanmaan ja Länsi-Pohjan alueella suuret kustannukset selittyivät palvelujen runsaalla käytöllä, Itä-Savossa niitä selittää keskimääräistä korkeammat tuotantokustannukset.

Erikoissairaanhoidon kustannukset ovat kasvaneet viime vuosina palvelutarjontaa nopeammin. Samanaikaisesti palveluja on keskitetty aluesairaaloista keskussairaaloihin ja yliopistosairaaloihin.

Kustannukset nousivat vuosina 2002-2006 yliopistosairaaloissa 16 prosenttia, keskussairaaloissa 14 prosenttia ja muissa sairaaloissa 10 prosenttia.

Selvityksessä ei ole mukana psykiatrinen erikoissairaanhoito.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot