Mainos
Mainos

Erikoissairaanhoidosta säästöjä Helsingissä

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin suurimmat kaupungit ovat onnistuneet vähentämään erikoissairaanhoidon tilauksiaan sairaanhoitopiiriltä.

Varsinkin Vantaa ja Helsinki tavoittelivatkin täksi vuodeksi selvästi pienempiä sairaalalaskuja kuin viime vuonna. Husiin on tullut tänä vuonna lähetteitä jäsenkunnista kaikkiaan noin 11000 kappaletta vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Vantaalaisten lähetteet ovat vähentyneet yli yhdeksän prosenttia, helsinkiläisten yli seitsemän prosenttia ja espoolaisten liki viisi prosenttia.

Koko Husin alueella jonot ovat pysyneet suurin piirtein ennallaan, vaikka niiden arvioitiin tänä vuonna kasvavan. Joihinkin leikkauksiin odotusaika on jopa lyhentynyt. Vantaalaisten hoitoon jonottajien määrä on vähentynyt suhteellisesti eniten. Helsinkiläisiä taas on jonossa aiempaa enemmän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme