Mainos
Mainos

Erikoissairaanhoitoon yhä kovat jonot

Yli puoli vuotta hoitojonossa olleita on yhä noin 13 000. Suurimmat jonot ovat muun muassa kuulonhuollossa, ortopediassa ja plastiikkakirurgiassa.

Yli kuusi kuukautta sairaaloihin jonottaneita on yhä noin 13 000. Luku on pienentynyt vuoden vaihteesta, jolloin erikoissairaanhoitoon yli puoli vuotta jonottaneita oli yli 20 000. Nyt jonojen lyhentymisvauhti on kuitenkin hidastunut.

Sosiaali- ja terveysministeriö on selvittänyt erikoissairaanhoitoon pääsyä nyt kolmannen kerran sairaanhoitopiireille suunnatulla kyselyllä. Ministeriön mukaan hankalinta hoitoon pääsy on kuulonhuollossa, ortopediassa, käsikirurgiassa ja plastiikkakirurgiassa.

Väkilukuun suhteutettuna eniten yli kuusi kuukautta jonottaneita on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ja Kainuun maakunnassa. Sosiaali- ja terveysministeriö haluaakin näiltä sitovan selvityksen, miten ne purkavat hoitojononsa tehokkaasti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme