Mainos
Mainos

Erityisen kalliin hoidon piirissä 1500 potilasta

Erityisen kalliiksi hoidoksi katsotaan sellainen, jonka kustannukset ovat yli 80 000 euroa vuodessa potilasta kohden.

Erityisen kalliin hoidon piirissä oli viime vuonna runsaat 1500 potilasta. Kustannuksista yli kolmasosa kertyi psykiatristen sairauksien hoidosta. Lastentautien osuus oli noin viidennes, käy ilmi sosiaali- ja terveysministeriölle tehdystä selvityksestä.

Erityisen kalliiksi hoidoksi katsotaan sellainen, jonka kustannukset ovat yli 80 000 euroa vuodessa potilasta kohden. Tällaisiin hoitoihin kului viime vuonna kaikkiaan reilut 190 miljoonaa euroa.

Yksittäisistä diagnooseista suurimmat kustannukset aiheutti skitsofrenian hoito, noin 42 miljoonaa euroa. Aikuisten ja lasten leukemian hoitoon käytettiin noin 16 miljoonaa ja pienten keskosten ja vastasyntyneiden epämuodostumien hoitoon vajaat 16 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot