Mainos
Mainos

Erityisesti miehet paheksuvat Matti Vanhasen toimintaa

Suomalaisista 44 prosenttia pitää entisen pääministerin Matti Vanhasen (kesk.) toimia Raha-automaattiyhdistyksen tukiraha-asiassa laittomina, kertoo kuuden maakuntalehden Taloustutkimuksella teettämä kyselytutkimus.

Vanhanen saa miehiltä tylymmän tuomion kuin naisilta. Hänen toimiaan pitää laittomana puolet miehistä ja 38 prosenttia naisista.

Kolmannes ei ota kantaa ja neljännes on sitä mieltä, ettei Vanhanen toiminut vilpillisesti.

Suomalaisista 43 prosenttia haluaisi, että asia käsiteltäisiin valtakunnanoikeudessa. Noin kolmannes lopettaisi jutun tutkimisen ja vajaa neljännes ei ota kantaa.

Äänestyskäyttäytymistä tutkinut tutkimusjohtaja Kimmo Grönlund Åbo Akademista uskoo, että ihmiset olisivat paljon kriittisempiä, jos Vanhanen olisi edelleen puolueen puheenjohtaja ja istuva pääministeri.

Vanhanen oli mukana päättämässä Raha-automaattiyhdistyksen tuista Nuorisosäätiölle, joka puolestaan antoi Vanhaselle vaalitukea.

Jos eduskunta vie jutun valtakunnanoikeuteen ja Vanhasen todetaan rikkoneen virkavelvollisuutensa, hän saattaa saada vuoden vankeustuomion.

Kyselyyn vastasi reilut tuhat suomalaista.

(MTV3 -STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme