Mainos
Mainos

Erityisluokat koetaan sekä hyödyllisiksi että leimaaviksi

Tuoreen selvityksen mukaan nuoret ovat tyytyväisiä erityisluokilla opiskeluun, , mutta sen koettiin olevan myös leimaavaa.

Selvitykseen osallistuneet nuoret pitivät kokemuksiaan erityisluokalla opiskelusta pääsääntöisesti positiivisina, mutta syrjässä olemisen kokemukset ovat yleisiä. Erityisluokat toimivat usein erillään koulun muista luokista ja vuorovaikutusta yleisopetuksessa opiskelevien oppilaiden kanssa koettiin olevan vähän. Monella erityisluokalla opiskelleella nuorella oli myös kokemuksia nimittelystä ja kiusaamisesta.

Selvitys perustuu Erityisluokka elämänkulussa -raporttiin, johon on haastateltu 27 erityisluokalla opiskellutta vammaista, romaniväestöön kuuluvaa ja maahanmuuttajataustaista nuorta aikuista. Selvityksen ovat laatineet erityisopetuksen tutkijat Helsingin yliopistosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot