Mainos
Mainos

Erityisopetus yleistyy peruskouluissa

Eniten on lisääntynyt niiden oppilaiden määrä, jotka saavat erityisopetusta tunne-elämän häiriön tai sosiaalisen sopeutumattomuuden takia.

Yhä useampi peruskoulun oppilas saa erityisopetusta. Viime syksynä erityisopetuksessa oli seitsemän prosenttia kaikista oppilaista, selviää Tilastokeskuksen julkaisemasta koulutustilastosta.

Erityisopetusta saavien oppilaiden määrä lisääntyi siitä huolimatta, että peruskoululaisten määrä väheni prosentilla edellisvuodesta.

Eniten lisääntyi niiden oppilaiden määrä, joilla erityisopetuksen perusteena oli tunne-elämän häiriö tai sosiaalinen sopeutumattomuus.

Osa-aikaista erityisopetusta lievien oppimis- ja sopeutumisvaikeuksien vuoksi sai lukuvuonna 2004 - 2005 noin 22 prosenttia oppilaista. Eniten tukea tarvitaan matematiikan oppimisvaikeuksissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot