Mainos
Mainos

Erityisryhmien tilat uudistuvat Intercity-junissa

Muun muassa lasten leikkitiloja laajennetaan ja osa allergiahyteistä muutetaan työmatkalaisten työskentelytiloiksi.

VR uudistaa Intercity-juniensa vaunuja. Ensimmäiseksi laajennetaan lasten leikkitiloja. Kesällä kunnostetaan myös liikematkustajien, lemmikin kanssa matkustavien sekä tupakoitsijoiden tiloja.

Lapsille on ollut IC-junissa tähän saakka nurkkaus, jossa on leikkitila. Nyt leikkitilojen pinta-ala nelinkertaistuu. Laajennus vähentää 11 istumapaikkaa.

Ensimmäinen uudistettu leikkivaunu lähtee liikenteeseen perjantaina. Vaunu on päivällä Helsingistä Joensuuhun lähtevässä junassa. Aluksi liikenteeseen lähtee yksi uudistettu leikkivaunu. Suurin osa vaunuista on liikenteessä 3. syyskuuta mennessä.

Muita tulevia uudistuksia on muun muassa työmatkalaisten parempi palvelu. VR:n kaukoliikennepäällikön Ari Vanhasen mukaan esimerkiksi allergiavaunuja on ollut IC-junissa käyttöön nähden liikaa. Osa allergiahyteistä on tarkoitus muuttaa työskentelytiloiksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme