Mainos
Mainos

Erkki Hämäläinen valittaa erottamispäätöksestä

Rattijuopumuksesta kärähtänyt Helsingin rikospoliisin päällikkö Erkki Hämäläinen hakee virkamieslautakunnalta oikaisua irtisanomiseensa ja virasta pidättämiseensä.

-Minulla on ollut aikaa asiaa harkita ja tässä väliaikana olen tällaiseen päätynyt. Haluan nyt, että muutoksenhakuaste arvioi uudelleen, onko irtisanomiselle ollut lainmukaiset perusteet, Hämäläinen sanoi STT:lle tänään iltapäivällä.

Hämäläisen mukaan hänen erottamiseensa ei ole virkamieslain tarkoittamaa erityisen painavaa syytä. Hämäläinen tähdentää, että hänen oikaisuvaatimustaan tarkasteltaessa pitäisi ottaa huomioon tasapuolisen kohtelun periaate.

-Haluaisin myös viitata niihin julkisuudessakin olleisiin moniin tapauksiin, joissa irtisanomiseen ei ole päädytty, Hämäläinen sanoi.

Mikäli virkamieslautakunta ei päätä purkaa irtisanomista, asian voi viedä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Hämäläisen käsityksen mukaan virkamieslautakunnan päätös syntyy vasta kesälomien jälkeen.

Poliisin ylijohto irtisanoi Hämäläisen 24. huhtikuuta sen jälkeen, kun hänet tuomittiin Jyväskylän käräjäoikeudessa sakkoihin rattijuopumuksesta. Hämäläinen kärähti maaliskuun viimeisenä päivänä ratista 1,12 promillea alkoholia veressään. Hän on pidätettynä virastaan irtisanomisajan loppuun asti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot