Mainos
Mainos

Erkki Tuomioja: Ydinvoimalalupa hakuun

Kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja kehottaa uutta ydinvoimalaa haluavaa voimateollisuutta jättämään lupahakemuksensa hallitukselle.

Tuomioja sanoo Väli-Suomen sanomalehdissä pitävänsä normaalina järjestyksenä sitä, että teollisuusryhmä, joka haluaa ydinvoimalan toteuttaa panee hakemuksensa sisään ja sitten se käsitellään. Hän torjuu ehdotuksen, että eduskunta antaisi hankkeelle ensin myönteisen kannan.

Ministeri painottaa, että vasta kun hakemus on olemassa, hallitus voi harkita poliittisesti kiistanalaista hanketta vakavasti.
-Hallitusohjelman henki on se, että jos joku lupahakemuksen jättää, hallitus ei sitä pysäytä vaan vie sen eduskunnan päätettäväksi, Tuomioja lupaa.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö on arvioinut, että eduskunta voisi antaa rakentamiselle myönteisen ponnen ensi keväänä, kun se päätää ydinjätteen loppusijoittamisesta. Teollisuus taas on toivonut, että se saisi ennen hakemista päättää, onko hankkeella poliittisia mahdollisuuksia edetä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme