Mainos
Mainos

Erlund aikoo jatkaa eduskunnassa

Kansanedustaja Rainer Erlund ei luovu eduskuntapaikastaan hovioikeuden langettaman tuomion vuoksi. Helsingin hovioikeus tuomitsi viime perjantaina Erlundin 45 päivän ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisen häirinnän yrityksestä.

Rainer Erlund

Syyte oli nostettu Erlundin kahdesta viimekeväisestä puhelusta 15-vuotiaalle hankolaistytölle. Hovioikeus hylkäsi syytteen kotirauhan rikkomisesta.

Erlund aikoo hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.
-Tuomio ei ole lopullinen, me aiomme pyytää korkeimmalta oikeudelta valituslupaa, Erlund sanoi.
Erlundin mielestä hovioikeuden tuomio on vain välivaihe, minkä takia hän ei aio luopua paikastaan eduskunnassa.
-Minut on valittu eduskuntaan, ja on aivan selvää, että jatkan työtäni siellä, kunnes jotakin muuta päätetään. Se on aivan selvää, Erlund sanoi Ylen ruotsinkielisten radiouutisten haastattelussa.

Perustuslain mukaan eduskunnalla on mahdollisuus ottaa kantaa Erlundin asemaan, koska hän on saanut vankeustuomion. Kansanedustajien pitäisi nauttia luottamusta ja kunnioitusta. Ensin tarvitaan perustuslakivaliokunnan lausunto, minkä jälkeen eduskunta voi äänestää, haluaako se katsoa Erlundin edustajantoimen lakanneeksi. Erlundin erottaminen vaatisi kaksi kolmasosaa annetuista äänistä. Yhdenkin kansanedustajan vaatimus riittää käynnistämään selvityksen.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme