Mainos
Mainos

Erlundille syyte hyväksikäytön yrityksestä

Kansanedustaja Rainer Erlund kiistää tänään saamansa syytteen alaikäisen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä. Tammisaaren käräjäoikeudessa luetun syytteen mukaan Erlund oli ahdistellut 15-vuotiasta tyttöä puhelimitse. Erlund vaati, että asia olisi käsitelty salaisena. Oikeus piti asiaa kuitenkin niin merkittävänä, että käsittely oli julkinen.

Erlundin kohuoikeudenkäynti jatkuu

Erlund oli houkutellut tyttöä puhelimitse pariin otteeseen. Nauhalla oleva toinen puhelu on jutun keskeisin näyttö.

Ahdistetun tytön isän pyynnöstä otteita puhelusta ei esitetä. Puhelussa Erlund kuitenkin useaan otteeseen pyytää tyttöä mukaansa automatkalle. Erlund haluaisi mennä hotelliin ja viedä tytön rock-konserttiiin. Erlund sanoo nauhalla myös, että pitää tyttöä melko villinä - sellaisena joka pitää yhdestä sun toisesta.

Vaikka ahdistelu ei edennyt puhelinsoittoja pidemmälle, syyttäjä katsoo, että kyseessä on lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritys. Puhelut olivat syyttäjän mukaan seksuaalisesti väritettyjä ja tuoreen seksuaalirikoslain erityisenä tavoitteena on suojata lapsia. Puolustus on eri mieltä.

Oikeudenkäynti eteni tänään verkkaisesti, eikä esimerkiksi Erlundia itseään ehditty kuulla. Jutun käsittely jatkuu huomenna, mutta päätös saataneen vasta ensi viikolla.

Syytteen nostanut perhe vaatii korvauksina 10 000 markkaa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme