Mainos
Mainos

Eroakirkosta.fi: Nettieroamisen selvittäjä ehkä jäävi

Eroakirkosta.fi -nettipalvelu pitää mahdollisena, että sähköistä kirkosta eroamista selvittävä apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin on jäävi. Palvelua ylläpitävä Vakaumusten tasa-arvo Vata ry on toimittanut oikeusasiamies Petri Jääskeläiselle selvityspyynnön siitä, onko Sakslin esteellinen tutkimaan asiaa.

Sakslin selvittelee parhaillaan, vaativatko maistraatit keskenään erilaisia toimia eroa hakevilta sekä sitä, miten mahdolliset väärinkäytökset pyritään estämään. Selvitys ei koske sitä, onko eroaminen pelkällä netti-ilmoituksella laillista.

Vatan mukaan Sakslin voi olla esteellinen, koska hän on toiminut kirkon luottamustehtävissä. Sakslin on toiminut kirkon ihmisoikeuskysymysten neuvottelukunnan varapuheenjohtajana ja kirkon EU-neuvottelukunnan jäsenenä, mutta hän erosi näistä tehtävistä kun hänet nimitettiin apulaisoikeusasiamieheksi.

Sakslin kieltää jääviytensä ja muistuttaa, että hänen selvittelemässään asiassa ei ole kyse kirkon menettelystä eikä kirkosta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot