Mainos
Mainos

Erovaatimus ihmetyttää Korhosta

Johanna Korhonen

Uutta toimittajien ammattiyhdistystä perustava Johanna Korhonen ihmettelee Journalistiliiton henkilökunnan eilistä erovaatimusta.

Joukko liiton työntekijöitä vaati, että Korhonen erotettaisiin liiton jäsenyydestä.

Närkästyksen taustalla on se, että Korhosen luotsaamana Journalisti kritisoi liittoa muun muassa epädemokraattisuudesta ja rahojen tuhlaamisesta virkistykseen.

Korhosen mukaan juttujen tekeminen oli liiton jäsenten edun mukaista.

- Nämä rahankäyttöön liittyvät asiat ovat ilmeisesti aika arkoja, Korhonen arvioi Huomenta Suomen haastattelussa.

- Toisaalta en journalistina voi ajatella muutoin kuin että jäsenillä on oikeus tietää mihin näitä yhteisiä varoja käytetään, millä tavalla ja miksi.

Korhosen pesti Journalistin päätoimittajana päättyi tämän kuun puolivälissä. Eilen hän ilmoitti olevansa mukaan perustamassa uutta toimittajien ammattiyhdistystä. Korhosen mukaan uuden liiton perustaminen ei kuitenkaan ole mikään taistelutoimi vanhaa liittoa vastaan.

- Enemmän kysymys on siitä, että median tulevaisuutta täytyy ajatella ja siinä on paljon työtä tehtävänä, sitä työtä kannattaa tehdä kaikkien, jotka kynnelle kykenevät.

Korhonen luonnehtiikin perusteilla olevaa uutta liittoa eräänlaiseksi median tulevaisuutta pohtivaksi ja rakentavaksi ajatushautomoksi.

- Media elää aika voimakasta murroskautta, yleisösuhde muuttuu, lukijat muuttuvat ja teknologiat muuttuvat koko ajan. Joten erittäin hyvä aika ajatella median tulevaisuutta on nyt.

Oikeustoimet Alma Mediaa vastaan etenevät

Osa Korhosen omaa tulevaisuutta ovat oikeustoimet Alma Mediaa vastaan. Alkukuussa Korhonen sai Lapin Kansasta potkut, omien sanojensa mukaan perhemuotonsa, eli rekisteröidyn parisuhteen vuoksi. Korhonen kertoo olevansa saamistaan potkuista edelleen järkyttynyt.

- Olihan se täysin käsittämätön tilanne, joka siinä syntyi. Myös se painostuspalaveri, joka asiassa pidettiin ja jossa Alma Median johto vaati, että vetäydyn kaikessa hiljaisuudessa tästä toimesta, oli eräs elämäni kummallisimpia kokemuksia.

Asia etenee Korhosen mukaan tulevalla viikolla, jolloin jutussa saadaan todennäköisesti jätettyä haastehakemus käräjäoikeuteen. Haastehakemus jätetään työsopimuksen päättämisestä epäasiallisilla perusteilla.

Tapaus on herättänyt valtavasti kiinnostusta ulkomaita myöten. Korhosen mukaan tapaus on kiinnostanut muun muassa italialaisia, koska maassa on pidetty pohjoismaita tasa-arvon edelläkävijöinä esimerkiksi erilaisiin perheisiin liittyvissä kysymyksissä.

- He olivat yllättyneitä, kun kuulivat, ettei näin välttämättä oikeasti olekaan, vaikka lainsäädäntö on ihan hyvällä tasolla, Korhonen kertoo.

Korhonen kertoo saaneensa myös kotimaassa lukuisia syrjinnästä kertovia yhteydenottoja päätettyään viedä potkunsa oikeuteen.

- Tämä on varmaan yksi selitys sille, miksi tämä minun tapaukseni on herättänyt niin paljon huomiota ja julkisuutta, pinnan alla on paljon kaikenlaista, jota ei ole saatu käsitellyksi tässä julkisella foorumilla tai ylipäätään millään foorumilla.

Korhonen pitääkin hyvänä asiana, jos vastaisuudessa kynnys tuoda työpaikkasyrjintä julkisuuteen madaltuu.

- Toivoisin, että tämä minun tapaukseni käsittely olisi ensimmäinen ja viimeinen, ja samalla että tällaiset ilmiöt saataisiin suomalaisesta työelämästä kitkettyä. Ja sehän on tässä jupakassa hyvä asia, jos tällä voidaan viedä suomalaista työelämää eteenpäin, Korhonen summaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme