Mainos
Mainos

Erto hyväksyy jäseniksi yrittäjiä

STTK:lainen Erityisalojen toimihenkilöliitto (Erto) päätti tänään hyväksyä jäsenikseen yrittäjiä tietyin ehdoin. Liitto kelpuuttaa jäseniksi sellaiset yksityisyrittäjät, joilla ei ole alaisia työsuhteessa.

Liitto perustelee yrittäjän hyväksymistä ammattiliittoon palkansaajan ja yrittäjänä toimivan ammatinharjoittajan rajanvedon vaikeudella. Epäitsenäisten yrittäjien määrä on liiton mukaan kasvamassa mm. mainos- ja atk-aloilla. Erto luonnehtii jäsenkelpoisuutta myös siten, että yrittäjän toimeksiantajien määrä on rajoitettu ja lainsäädännöllinen asema tulkinnanvarainen. Erton Jyväskylässä kokoontunut edustajisto muutti liiton sääntöjä mahdollistaakseen yrittäjien jäsenyyden.

Toimihenkilöiden keskusjärjestöön STTK:hon kuuluva Erto on yksityisen palvelusektorin ammattiliitto, johon kuuluu noin 20 000 jäsentä. Sen jäsenet työskentelevät mm. kuljetus-, huolinta-, atk-, mainos- ja markkinatutkimusaloilla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme