Mainos
Mainos

Erton sopimuksista ei sopua

Valtaosasta toimihenkilöliitto Erton sopimuksista ei saatu sopua. Sovintoesitys kaatui huolinnan, tietoalan, autoliikenteen ja sosiaalialan osalta.

Tuloneuvotteluiden syntyä hankaloittaneet kiistat Erityisalojen toimihenkilöliitto Erton työehtosopimuksista jäävät ratkottavaksi liittokohtaisesti ensi vuoden puolella. Tupon ulkopuolelle jääminen varmistui tänään, kun osapuolet eivät päässeet yksimielisyyteen piirisovittelija Esa Lonkan jättämästä sovintoesityksestä. Eilen jätetyn sovintoesityksen avulla alat olisivat voineet tulla sopimukseen mukaan.

STTK:lainen Erto ja työnantajaliitot joutuvat selvittämään neljän sopimusalan sisältöä normaalin liittokierroksen aikataulussa, kun nykyiset sopimukset päättyvät helmikuun puolivälissä.

Työnantajaliitot olisivat olleet valmiita hyväksymään huolinta-alan, autoliikenteen ja tietoalojen toimihenkilöitä koskevat sovintoesitykset, mutta Erto hylkäsi ne. Sen sijaan tilitoimistojen toimihenkilöt saattavat saada ensimmäisen valtakunnallisen työsopimuksen, jos Erityispalvelujen työnantajaliitto hyväksyy sen kokouksessaan tammikuun puolivälissä.

Vaikka sosiaalialan järjestöjen henkilöstöä koskeva sovintoesitys hylättiin, työehtosopimus kuitenkin hyväksyttiin iltapäivällä. Syynä kuljetus- ja tietoalojen jäämiseen tupon ulkopuolelle olivat palkkausjärjestelmien muuttamista koskevat kiistat. Erto edellytti tuloneuvotteluiden yhteydessä, että tili- ja kirjanpitoalallle on saatava työehtosopimus ennen kuin muista aloista voidaan sopia.

Sopimuskiistoja on selvitelty sovittelijan toimistossa keskiviikosta lähtien. Ellei helmikuun neuvotteluissa päästä sopimuksiin, huolinnan ja tietotekniikan palvelualojen lakot voivat pysäyttää kuljetuksia ja akt-palveluja sekä mm. rahaliikennettä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot