Mainos
Mainos

Esa Lonka valittiin valtakunnansovittelijaksi

Valtioneuvosto on nimittänyt uudeksi valtakunnansovittelijaksi Esa Lonkan. Virkakausi alkaa elokuussa ja kestää neljä vuotta. Nykyinen sovittelija Juhani Salonius jää eläkkeelle elokuun puolivälissä.

Lonkalla, 60, on johtajan virka sosiaali- ja terveysministeriössä. Hän on toiminut valtakunnansovittelijan varamiehenä ja piirisovittelijana yli 20 vuotta.

Nimitysprosessi oli kivulloinen

Vanhastaan on noudatettu perinnettä, että valtakunnansovittelija on taustaltaan vuorotelleen joko työnantajapuolen tai työntekijäpuolen edustaja. Tällä kertaa oli työntekijäpuolen vuoro. Työntekijäjärjestöt eivät kuitenkaan päässeet yksimielisyyteen yhteisestä ehdokkaasta, joten ne päätyivät lopulta Lonkaan.

Keskeisenä tekijänä ehdokkaan valinnan vaikeudessa oli se, että jo pitkään virkaan ounasteltu SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen panttasi kielteistä päätöstään pitkälle kevääseen.

Vaikka kyse on virkanimityksestä, niin olennaista valinnassa kuitenkin on, että valtakunnansovittelija nauttii kaikkien osapuolten luottamusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme