Mainos
Mainos

"Esiintymistaito vaalien pääosassa"

Tietokirjailija Risto Uimonen uskoo puoluejohtajien esiintymistaitojen merkityksen korostuvan kevään eduskuntavaaleissa.

Pääministereiden suhteista julkisuuteen kirjan kirjoittanut Uimonen ei usko sosiaalisen median roolin vielä nousevan perinteisen mediajulkisuuden ohi.

- Mediajulkisuus on edelleen aivan ylivoimainen vaikutuskeino. Meillä on sosiaalinen media ja mahdollisuus sähköpostin ja muitten keinojen avulla pitää suoraan yhteyttä äänestäjiin, mutta ratkaisevaa on, millaisen vaikutelman poliitikko tekee itsestään julkisuudessa, Uimonen arvioi.

Soini haastaa muut

Uimosen mielestä perussuomalaisten Timo Soinin mediataidot haastavat muut puheenjohtajien taidot kevään vaalikamppailussa.

Puheenjohtajien täytyy keskittyä asiakysymyksiin pärjätäkseen perussuomalaisten retoriikalle, jota etenkään suuret puolueet eivät Uimosen mukaan voi harrastaa.

- Soinin käyttämät puheenvuorot ovat perusvennamolaisia sutkautuksia. Se on tavallaan tyhjää puhetta, joka ei paljon asiaa sisällä. Siihen on vaikea vastata, koska eihän samoilla keinoilla voi vakavasti otettava poliitikko ryhtyä kampanjoimaan, Uimonen toteaa.

Uimonen kuitenkin ennustaa jonkinlaista kuplan puhkeamista, kunhan puolueiden puheenjohtajien TV-tentit alkavat.

- TV-vaalikeskusteluissa korostuu asian merkitys. Siinä tulevat taatusti nämä osaamiserot näkyviin. Siellä ei enää pärjää sutkautuksilla, Uimonen arvioi.

Nuoruudella ei jyrätä

Yhä useamman puolueen johdossa on nuori puheenjohtaja, joka ei ole ehtinyt vielä tahriintua poliittisissa skandaaleissa. Nuori ja rehellinen puheenjohtaja ei kuitenkaan ole Uimosen mielestä enää valtti, koska niin monet ovat tämän valtin keksineet.

Seitsemän suuren puolueen puheenjohtajat ovat alle 50-vuotiaita. Tällaista ei ole Uimosen mukaan nähty Suomessa koskaan aiemmin.

- He ovat nousseet huipulle nuorina ilman merkittävää työkokemusta politiikan ulkopuolelta. Suomessa käydään siis huhtikuussa kaikkien aikojen broilerivaalit, Uimonen kirjoittaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme