Mainos
Mainos

Esikoulu-uudistus tulee kunnille kalliksi

Esikoulu-uudistus tulee maksamaan kunnille satoja miljoonia markkoja. Monissa kunnissa esiopetusta varten joudutaan perustamaan jopa kymmeniä uusia virkoja. Myös sopivista tiloista ja pätevistä opettajista tulee pulaa. Maaseudulla esikouluikäisten jopa tuhansien markkojen kuljetuskustannukset saattavat jäädä kokonaan vanhempien maksettavaksi.

Valtaosa kunnista tarjoaa esiopetusta lain vaatimat 700 tuntia jo ensi vuonna. Kymmenissä kunnissa aloitus siirretään vuoteen 2001. Silloin esiopetus on pakko järjestää, mutta vanhempien ei ole pakko sitä käyttää.
Esiopetusryhmän koko on vain 13 lasta ja sopivista tiloista tulee varsinkin muuttovoittokunnissa kova pula. Uudistus vaatii satoja päteviä luokan- ja lastentarhanopettajia, joita ei ole tarpeeksi ainakaan ruotsinkielisillä alueilla.
(MTV3)
Esiopetuksen hinnasta tarkemmin Keimo Lehtiniemen jutussa. (1:55) Haastateltavana Liperin kunnan sivistysjohtaja Hannele Mikkanen

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme