Mainos
Mainos

Esikunnasta jyrkkä määräys – Hämeen Sanomat: Panssarinyrkki-bilebändi lakkautetaan

Maavoimien esikunta on määrännyt Parolan Panssariprikaatin bileyhtye Panssarinyrkin lopetettavaksi, kertoo Hämeen Sanomat.

Määräys tuli tammikuussa ja bändi lopettaa toimintansa 15. maaliskuuta mennessä. Panssariprikaatissa mietitään nyt lehden mukaan, miten paikallista musiikkitoimintaa voitaisiin jatkaa.

– Tämä tuli ihan täytenä yllätyksenä, ja minua harmittaa tosi paljon, sanoo yhtyeen nokkamies ja puhallinspesialisti Kimmo Kopra lehdelle.

Henkilökuntaan kuuluva Kopra perusti Panssarinyrkin reilu vuosi sitten. Hänen lisäkseen yhtyeessä on soittanut aina neljä varusmiestä kolmesta saapumiserästä.

Perustelujen mukaan Panssarinyrkin toiminta ei ollut sotilasmusiikista laadittujen periaatteiden mukaista. Lehti ei tavoittanut lopettamispäätöksen tehnyttä everstiluutnanttia kommentoimaan asiaa.

Panssarinyrkki on esiintynyt lähialueilla, ja takana Kopran mukaan noin 400 esiintymist palvelutaloissa, kouluissa, messuilla, maanpuolustustilaisuuksissa ja hyväntekeväisyyskonserteissa. Kappaleet vaihtelevat virsistä poppiin.

Panssariprikaatin komentajan mukaan Parolassa Panssarinyrkin toimintaa olisi haluttu jatkaa. Hänen mukaansa bänditoiminnasta ei aiheutunut ylimääräisiä kuluja lukuun ottamatta bensarahoja, ja myös vetäjällä oli muitakin tehtäviä.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme