Mainos
Mainos

Esimies saa jatkaa kiusaamista pidempään kuin alainen

Työterveyslaitoksen johtavan asiantuntijan Maarit Vartian mukaan työntekijöiden väliset kiusaamistapaukset tunnistetaan paremmin kuin jos esimies kiusaa alaistaan. Kun esimies kiusaa alaistaan, ylempien esimiesten kynnys puuttua asiaan voi olla turhan korkea.

Työnantajan pitäisi kuitenkin lain mukaan puuttua kiusaamisepäilyihin heti tiedon saatuaan eli käytännössä parin kuukauden sisällä.

Mediasta saatujen tietojen valossa Vartiasta näyttää siltä, että esimerkiksi Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton kiusaamisepäilytapausta ei ole otettu käsittelyyn niin kuin olisi lain mukaan pitänyt.

Viivyttely pahentaa tilannetta, sillä ongelma herkästi paisuu. Vähitellen tilanne vaikuttaa hyvinvointiin, ja työntekijän mahdollisuudet hoitaa työtään voivat jopa estyä.

– Jos viestintäpäällikön ja puheenjohtajan välillä ei ole vuorovaikutusta, kai se vaikuttaa myös keskeisesti viestintäpäällikön mahdollisuuksiin hoitaa hyvin tehtäviään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot