Mainos
Mainos

Esioppilaille mahdollisuus maksuttomaan kuljetukseen

Esiopetusta saavat oppilaat voivat saada maksuttoman kuljetuksen esiopetukseen ensi vuoden elokuusta lähtien. Maksuttoman kuljetuksen vaihtoehtona on avustus oppilaan kuljettamista tai saattamista varten.

Valtioneuvosto on hyväksynyt kuljetusta koskevan lain. Matkaedun voi saada, jos esiopetuksessa olevan oppilaan matka kotoa esiopetukseen on viittä kilometriä pitempi. Oppilas kuljetetaan ilmaiseksi kotoa esiopetukseen ja takaisin tai päivähoidosta esiopetukseen ja takaisin.

Oppilaalla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen myös silloin, kun matka on oppilaan ikä ja muut olosuhteet huomioon ottaen lapselle liian vaikea, rasittava tai vaarallinen. Valtioneuvosto tarkisti uudistuksen vuoksi kuntien valtionosuuden perusteena olevia yksikköhintoja. Esiopetusta saavan oppilaan kohdalla yksikköhinta korotetaan 85 prosentista 91 prosenttiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot