Mainos
Mainos

Esittävät taiteilijat: Tekijänoikeuslakia ei pidä lykätä

Nuorisojärjestöt puolestaan osoittavat mieltään uutta tekijänoikeuslakia vastaan.

Esittäviä taiteilijoita edustavat järjestöt haluaisivat lopettaa vitkuttelun tekijänoikeuslain ympärillä.

Muusikkojen liitto, Näyttelijäliitto sekä Teatteri- ja Mediatyöntekijät luonnehtivat lakia tyydyttäväksi kompromissiksi, joka turvaa puutteistaan ja vaikeaselkoisuudestaan huolimatta kotimaisten taiteilijoiden ja tekijöiden oikeuksia.

Taiteilijoita harmittaa, että lain säätämistä on viime metreillä vaikeuttanut yksityisen kopioinnin ympärillä käytävä keskustelu. Mahdollinen uusi valmistelukierros kestäisi pitkään ja sen lopputulos olisi kuitenkin kyseenalainen, muistuttavat järjestöt.

Nuorisojärjestöt osoittavat mieltään tekijänoikeuslakia vastaan

Puolueiden nuorisojärjestöt osoittavat huomenna mieltään uutta tekijänoikeuslakia vastaan.

Poliittiset nuorisojärjestöt vaativat, että eduskunta hylkää ehdotetun uuden tekijänoikeuslain ja aloittaa lain valmistelun puhtaalta pöydältä. Mielenosoituksessa on mukana muun muassa kaikkien suurimpien puolueiden, keskustan, SDP:n ja kokoomuksen, nuorisojärjestöt.

Nuorisojärjestöjen mukaan lain keskeisimmät ongelmat ovat sen monimutkaisuudessa ja puutteellisessa valmistelussa. Laki laajentaa järjestöjen näkemyksen mukaan tuottajien oikeuksia huomattavasti ja teknisten suojakeinojen kohdalla jopa arvaamattomasti. Lisäksi järjestöt katsovat, että kuluttajan asemaa ei ole mietitty riittävästi.

Mielenosoitus alkaa huomenna iltapäivällä eduskunnan edessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot