Mainos
Mainos

Esitunnistettu uhri ei ollutkaan suomalainen

Viranomaiset eivät julkaise mitään tietoja alustavasti tunnistetuista vainajista. Viralliseen tunnistamiseen vaaditaan DNA, hammastiedot, sormenjäljet tai muu vastaava yksilöllinen tunniste, muistuttaa KRP.

Thaimaalaisessa sairaalassa alustavasti suomalaiseksi tunnistettu vainaja ei ollutkaan suomalainen. Asia selvisi tunnistusta varmistettaessa.

Keskusrikospoliisi kertoi tänään, ettei se aio enää julkaista tietoja kuolonuhreista, joille ei ole tehty virallista tunnistamista. Vainajien tunnistaminen on vaikeaa, eikä pelkkien ulkoisten tuntomerkkien perusteella voida tehdä varmoja tunnistamisia, KRP muistuttaa. Siksi viranomaiset eivät julkaise mitään tietoja alustavasti tunnistetuista vainajista.

- Viralliseen ja oikeusvarmaan tunnistamiseen vaaditaan DNA, hammastiedot, sormenjäljet tai muu vastaava yksilöllinen tunniste.

Keskusrikospoliisin uhrintunnistusyksikön thaimaalaiselta sairaalalta saamat tiedot alustavasti suomalaiseksi tunnistetusta vainajasta tulivat julkisuuteen eilen.

Keskusrikospoliisin tiedossa on näin ollen tähän mennessä vain yksi Aasian luonnonkatastrofissa kuollut suomalainen. Hän on viime lauantaina sairaalassa Suomessa kuollut henkilö. Katastrofialueella ei ole tiedossa yhtään suomalaiseksi varmistunutta uhria. Kadonneita suomalaisia on keskusrikospoliisin tämänpäiväisten tietojen mukaan 183.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme