Mainos
Mainos

Esitutkinnan venymisestä oikeuskanslerin huomautus

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on huomauttanut kolmea poliisia esitutkinnan viivästymisestä. Työturvallisuusrikosta ja vamman tuottamusta koskeva esitutkinta viivästyi niin, että asian syyteoikeus ehti vanheta.

Huomautuksen saaneet poliisit työskentelivät Seinäjoen kihlakunnan poliisissa. He toimivat kantelun poikineessa jutussa tutkinnanjohtajina ja tutkijana. Tapausta tutkiessaan oikeuskansleri löysi moitittavaa lisätutkinnan viipymisestä ja laitoksen sisäisestä juttuseurannasta.

Jonkan mukaan esitutkinta pitäisi pyrkiä toteuttamaan ennen syyteoikeuden vanhentumista ja niin, että syyteharkintaankin jää kohtuullisesti aikaa.

Syyteoikeuden kesto riippuu epäillyn rikoksen vakavuudesta. Työturvallisuusrikoksessa ja vamman tuottamuksessa syyteoikeus on voimassa kaksi vuotta epäillystä rikoksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot