Mainos
Mainos

Esitutkinta: Myyrmannin räjäyttäjä toimi yksin

Keskusrikospoliisin tutkimuksissa on varmistunut, että 19-vuotias vantaalainen Petri Gerdt räjäytti yksin kauppakeskus Myyrmannin pommin viime lokakuussa. Pommi-iskun syy ei selvinnyt.

Keskusrikospoliisin tutkimuksissa on varmistunut lopullisesti, että 19-vuotias vantaalainen Petri Gerdt räjäytti yksin kauppakeskus Myyrmannin tuhoisan pommin lokakuussa. Gerdt oli itse rakentanut teräs- ja lyijyhauleja sisältäneen pommin, eikä hänellä ollut apureita.

Syytä pommin räjäyttämiselle ei saatu selvitetyksi. Gerdt itse kuoli räjähdyksessä, jossa surmansa sai myös kuusi sivullista.

Seitsemän kuolonuhrin lisäksi 115 ihmistä sai eriasteisia fyysisiä vammoja, ja kaikkiaan 164 joutui turvautumaan lääkäriin tai terveyspalveluihin. Räjähdystä on tutkittu kuutena murhana, törkeänä tuhotyönä ja räjähderikoksena. Keskusrikospoliisin esitutkintapöytäkirjat tulivat julkisiksi tänään.

Myyrmannin pommista liki viiden miljoonan euron vahingot

Vantaalaisnuorukaisen kauppakeskus Myyrmannissa räjäyttämä pommi aiheutti yli 4,7 miljoonan euron aineelliset vahingot. Kiinteistön tuhojen lisäksi noin sadalle liikkeenharjoittajalle koitui räjähdyksestä erilaisia omaisuus-, esine- tai välillisiä vahinkoja.

Kauppakeskus jouduttiin korjausten takia pitämään kiinni melkein kolme viikkoa. Se avattiin korjausten jälkeen uudestaan 30. lokakuuta.

Pommi räjähti Myyrmannissa perjantai-iltana 11. lokakuuta noin kello 19.35. Räjähdystä arveltiin ensin onnettomuudeksi, mutta jo tunneissa heräsi epäily rikoksesta. Räjähdyksen jälkeiset pelastus- ja evakuointitoimet sekä rikoksen selvittämiseksi käynnistetty esitutkinta ovat olleet poikkeuksellisen mittavat.

Keskusrikospoliisi on tapausta tutkiessaan kuulustellut noin 350:tä ihmistä ja toteuttanut yhden rikoshistoriamme laajimmista teknisistä tutkimuksista.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 31.01.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme