Mainos
Mainos

Esitys: Lasten saaminen oltava mahdollista pätkätöistä huolimatta

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälälle luovutettu Hyvinvointi 2015 -ohjelma on linjannut tulevaisuuden sosiaalipolitiikkaa.

Lapsiperheille tarjottavat kotipalvelut olisi välttämättä saatava takaisin, katsotaan tulevaisuuden sosiaalipolitiikkaa linjaavassa Hyvinvointi 2015 -ohjelmassa.

Tänään peruspalveluministeri Liisa Hyssälälle luovutetussa ohjelmassa korostetaan, että lasten hankinnan pitäisi olla taloudellisesti mahdollista myös nuorille aikuisille pätkätöistä huolimatta.

Työikäisen väestön työmarkkinaongelmiin ratkaisuksi ohjelma esittää mm. välityömarkkinoiden kehittämistä. Matalapalkkatuen lisäksi pitäisi miettiä myös uudenlaisia sosiaaliturvan ja palkan yhdistelmiä. Ansiotuloja, tulonsiirtoja ja verotusta olisi sovitettava yhteen niin, että työllistetyn työkykyyn liittyvät vaatimukset lievenevät.

Opintolainaa olisi ohjelman mukaan kehitettävä niin, että opiskelija ei joudu kantamaan kohtuutonta riskiä työllistymisestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme