Mainos
Mainos

Esitys: Pakolliset huumetestit mahdollisiksi armeijassa

Vapaaehtoisia huumetestejä on tehty armeijassa tähänkin asti, mutta niitä ei ole säädelty laissa.

Asevelvollisuuslain kokonaisuudistusta pohtinut työryhmä esittää, että varusmiehille voitaisiin tehdä tietyin edellytyksin pakollisia huumetestejä. Pakkotestaus edellyttäisi epäilyä huumeiden käytöstä. Lisäksi testattavan pitäisi toimia tehtävissä, jotka vaativat esimerkiksi tarkkuutta tai hyvää huomiokykyä.

Muissa tapauksissa huumetestit olisivat vapaaehtoisia. Vapaaehtoisia huumetestejä on tehty armeijassa tähänkin asti, mutta niitä ei ole säädelty laissa.

Kutsuntojen terveystarkastuksista ollaan puolestaan luopumassa, jollei hakijalla ole erityistä syytä tehdä tarkastusta.

Esitys mahdollistaisi myös reserviläisten määräämisen palvelukseen erittäin vakavissa tilanteissa. Näitä voisivat olla esimerkiksi suuronnettomuudet ja vaarallisten tartuntatautien leviäminen. Reserviläisiä kutsuttaisiin vain, jos voimavarat eivät muuten riitä.

Asevelvollisuuslain kokonaisuudistusta valmistellut toimikunta luovutti mietintönsä tänään puolustusministeri Seppo Kääriäiselle. Eduskunta aloittaa asian käsittelyn ensi syksynä.

Uuden asevelvollisuuslain on määrä olla voimassa vuoden 2008 alusta lähtien.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot