Mainos
Mainos

Esitys poliittisista valtiosihteereistä vastatuulessa

Esitys poliittisista valtiosihteereistä on saanut lisää epäilijöitä. Valtioneuvoston kanslia viittaa omassa lausunnossaan mm. toimivaltaongelmiin ja katsoo esityksen edellyttävän monia jatkoselvityksiä.

Valtioneuvoston työn kehittämistä selvittänyt työryhmä esitti marraskuussa, että ministereiden avuksi nimitettäisiin poliittiset valtiosihteerit. Työryhmän ajatuksena oli, että poliittinen valtiosihteeri voisi toimia ministerin poliittisena neuvonantajana ja sijaisena hallituksen neuvotteluissa ja ministerivaliokunnissa.

Valtioneuvoston kanslia varoittaa ehdotuksesta antamassaan lausunnossa, että sijaisuuksista saattaa tulla pysyviä ja poliittiset valtiosihteerit istuvat niissä jatkuvasti, mikä taas vaikuttaisi näiden elinten merkitykseen. Kanslian lausunnossa kiinnitetään huomiota myös siihen, että poliittinen valtiosihteeri ei voisi toimia ministerin sijaisena kaikissa EU:n toimielimissä kuten neuvostossa. Työryhmän ehdotusta poliittisista valtiosihteereistä ovat vierastaneet myös mm. presidentti Martti Ahtisaari ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.)
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme