Mainos
Mainos

Esko Aho ehdottaa hallitukselle strategista ministerivaliokuntaa

Entinen keskustalainen pääministeri Esko Aho ehdottaa, että hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan toimenkuva laajennetaan strategiseksi ministerivaliokunnaksi.

Elinkeinoelämän Valtuuskunnalle Evalle kirjoittamassaan analyysissä Aho neuvoo myös purkamaan poliittisten valtiosihteerien järjestelmän. Sijaan pitäisi perustaa poliittisesti koottu asiantuntijaelin tukemaan hallitusohjelman toteuttamista. 

Myös pääministerin alaisuudessa toimiva talousneuvosto voitaisiin lakkauttaa.

– Tärkeintä on luoda hallitukselle kunnolliset edellytykset strategiseen johtamiseen. Hallituksen päätöksentekokykyä ja joustavuutta reagoida toimintaympäristön yllättäviin muutoksiin pitää vahvistaa nopeasti, Aho sanoo. 

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on kertonut käyneensä Ahon kanssa keskusteluja johtamistavasta. Sipilä on kaavaillut koko hallitukselle samanlaista roolia kuin oli Ahon vuosien 1991-95 hallituksen talouspoliittisella ministerivaliokunnalla.

Sipilä on kaavaillut vain 12 ministerin hallitusta, jota on pidetty liian pienenä muun muassa ministerien EU-tehtävien vuoksi. Ahon mielestä EU-tehtävien hoidon vuoksi valtioneuvoston kansliaan voitaisiin määrätä salkuton ministeri tai ministereitä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme