Mainos
Mainos

Esko Aho ehdottaa sopimusmallia valtion ja Lounais-Suomen välille kasvun varmistamiseksi

Lounais-Suomen kasvun varmistamiseen tarvitaan myös valtiota, katsoo selvitysmies Esko Aho. Valtion olisi hyvä tehdä Lounais-Suomen toimijoiden kanssa sopimusmalli, Aho ehdottaa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) nimeämänä selvityshenkilönä toiminut Aho arvioi, että parhaiten toimisi niin sanottu siltasopimus, jossa määritettäisiin vastuut, työnjako ja tarvittavat rahoituskeinot.

Ahon mukaan kasvun täysimittaiseen hyödyntämiseen tarvitaan erillistoimia ja -rahoitusta.

– Kasvupotentiaalin realisoiminen edellyttää pitkäjänteisiä investointeja alueen infrastruktuuriin, työvoiman ammatillisen ja alueellisen liikkuvuuden edistämistä ja esteiden poistamista sekä koulutuksen ja tutkimuksen resurssien lisäystä, Aho toteaa raportissaan.

Lounais-Suomessa on poikkeuksellisen suuri työvoiman tarve

Lounais-Suomessa on poikkeuksellisen suuri työvoiman tarve, sillä esimerkiksi laivanrakennukseen on tullut suuria tilauksia.

Ongelmana on, että alueen nykyinen työvoimatarjonta ja maan sisäinen liikkuvuus eivät riitä yksinään ratkaisemaan työvoimapulaa. Raportissaan Aho mainitsee, että osin työvoimaongelmaa on mahdollista helpottaa myös alihankintaketjuja laajentamalla.

Aho mukaan näitä ongelmia ratkova siltasopimus tulisi laatia mahdollisimman nopeasti, viimeistään ensi vuoden alussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme