Mainos
Mainos

Esko Aho ennustaa talousahdinkoa

Esko Aho uskoo, että Suomella on edessään taloudellisesti paljon vaikeampi aika kuin mihin olemme valmistautuneet. Takavuosien pääministeri ja keskustan entinen puheenjohtaja maalailee synkkää kuvaa maamme tulevaisuudesta artikkelissa, joka julkaistiin tänään Savon Sanomissa ja Keskipohjanmaa-lehdessä. -Vaikka ongelmat ja olosuhteet ovat kovin toisenlaiset kuin 90-luvun alun laman iskiessä, yhdessä suhteessa historia uhkaa toistaa itseään. Suomi ajelehtii kohti tilannetta, jossa joudumme ratkomaan eteen kasautuvia sisäisiä ongelmiamme maailmantalouden taantuman painaessa päälle, Aho kirjoittaa.

Ahon mukaan myös yleisessä ilmapiirissä on jotain samaa kuin vuosikymmen sitten. -Parin viime vuoden talousennusteet ovat toistaneet itseään: vaikeuksia on, mutta uusi nousu on jo nurkan takana. Olisiko jo aika uskoa, että hitaampi talouskasvu on pysyvämpi tila. Aho vertaa Suomea Japaniin ja Saksaan, jotka kymmenen vuotta sitten keikkuivat maailman kilpailukykyisimmiksi rankattujen maiden listan kärkisijoilla. -Samat valtiot kantavat tänään maanosiensa sairaan miehen viittaa, Aho varoittaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme