Mainos
Mainos

Esko Aho nousemassa Sitran johtoon

Ex-pääministeri ja keskustan entinen puheenjohtaja Esko Aho on MTV:n uutisten tietojen mukaan nousemassa Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran seuraavaksi yliasiamieheksi. Ahon valinnasta päätettäneen jo ensi viikolla.

Ex-pääministeri Esko Ahon tulevaisuus on puhuttanut säännöllisesti siitä lähtien kun hän hävisi täpärästi presidentinvaalit Tarja Haloselle.

Pyrky Suomen Pankkiin katkesi tunnetulla tavalla. Nyt ollaan vankemmalla pohjalla. MTV:n uutisten tietojen mukaan Aho valitaan ensi viikolla Suomen Itsenäisyyden juhlarahaston uudeksi yliasiamieheksi, Aatto Prihtin paikalle. Poliittisesti tilanne on se, että keskusta on pyytänyt tukea Ahon valinnalle, eikä nimitystä tiettävästi vastusteta.

Ahon nimi on ollut paikalle esillä jo aikaisemmin. Konsultin laatimassa selvityksessä Ahoa pidetään paikalle pätevimpänä, kakkosena on EU-komissaari Erkki Liikanen ja kolmantena Jyväskylän yliopiston rehtori Aino Sallinen. Neljäntenä listalla on professori Bengt Holmström ja myös valtiosihteeri Raimo Sailaksen nimi on pyörinyt esillä.

Ahon nimitys on tarkoitus hoitaa jo ensi viikon keskiviikkona. Prihtin paikalle hän siirtyisi ensi kesänä.

Päätöksen tekee kansanedustaja Olavi Ala-Nissilän johtama Sitran hallintoneuvosto. Kyseessä on sama joukko kuin eduskunnan pankkivaltuusto, mutta tähän nimitykseen presidentti Tarja Halonen ei voi puuttua.

Sitra on suomalainen riskirahoittaja kotimaisille teknolgiayrityksille. Viime vuonna se teki yrityksille rahoituspäätöksiä 48 miljoonan euron edestä, myös uuden yliasiamiehen palkka on sen mukainen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme