Mainos
Mainos

Esko Aho on huolissaan poikia syrjivästä koulusta: ”Jos tytöt olisivat yhtä hankalassa jamassa, jotain tehtäisiin"

Tyttöjä suosiva koulujärjestelmä on Esko Ahon mukaan yksi syy rakenteelliseen työttömyyteen.

Työmarkkinoiden ulkopuolelle on jäänyt paljon poikia, joilla ei ole toisen asteen koulutusta ja joka on jäänyt kokonaan työmarkkinoiden ulkopuolelle.

– Jos tytöt olisivat yhtä hankalassa jamassa, kun pojat nyt koulussa, koululle tehtäisiin jotain. Nyt on tyydytty siihen, että pojat putoavat pelistä pois, Aho selittää Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Koulujärjestelmän syy tämä on Ahon mukaan siksi, että valinnat täytyy tehdä iässä, jossa pojat eivät ole vielä tarpeeksi kypsiä niitä tekemään. Tytöillä vastaavaa ongelmaa ei ole, koska tytöt kypsyvät nopeammin.

–  Tämä vaatii suuria panostuksia koulutuksen kehittämiseen. Aloittaisin siitä, että oppisopimusjärjestelmää parannettaisiin.

Suurien muutosten tekeminen on Ahon mukaan valitettavan hidasta.

– Pienet keinot ovat sillä tavalla helpompia, että niihin sisältyy vähemmän ideologisia ja muita paineita. Tarvitsemme myös isompia keinoja.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme